Schoolreisje in de polder

Geschikt voor schoolreisjes, werkweken, kennismakingsdagen en sportdagen.

Recreatie- en educatie voor een onvergetelijk ‘Dagje Uit’ naar de polder voor  basis- en voortgezet onderwijs.

Een sportief en leuk programma vol leerzame en spannende momenten.

Voor grotere groepen zijn met name boerengolf, polderstepsafari, boerenspellen, boerenbowlen, polderdrum of djembe geschikt.

Bij de boerenspellen worden allerlei agrarische sporten gedaan in de boomgaard. Kruiwagenrace, tractorband estafette, boerenskilat-lopen, zaklopen, hoefijzer werpen, Boerenfrisbee en touwtrekken. 

Bij grote groepen wordt een wisselprogramma opgesteld.

Leerlingen mogen van maandag t/m woensdag hun eigen lunch meebrengen. Indien gewenst kunnen wij broodjes, soep, hapjes en drankjes verzorgen. Per 5 leerlingen van de basisschool en 10 leerlingen van het voortgezet onderwijs rekenen wij op een actieve leraar/docent of ouder/begeleider. (i.v.m. de vele sloten is een zwemdiploma verplicht en dient u goed op de kinderen te letten) Begeleiders hoeven niet te betalen voor de activiteiten.

Schoolreisje
Jeudeboerpanorama

Leerzaam, leuk, sportief en lekker buiten

Geniet mee en stel samen met ons het programma voor uw school af. De leerlingen brengen met het schoolreisje een actieve dag door in de polder. De leerlingen zullen vooraf in gelijke groepen ingedeeld worden, vervolgens zullen ze via een roulerend systeem aan verschillende programma - onderdelen deelnemen. Om alle kinderen een fijn schoolreisje te laten beleven, verwachten we ook hulp van de begeleiders / ouders. Eigenlijk betekent dit gewoon leuk meedoen, en hier en daar een hand uit de mouwen steken.

Op avontuurlijke wijze kunnen de kinderen de natuur ontdekken.

Ons aanbod     

Voor basisschool leerlingen en leerlingen voortgezet onderwijs.

De weilanden rond met de Polderwachter, Boerengolf tussen de koeien, op safari met de Step, leuke Boerenspellen in de boomgaard, Weidevogels spotten in de polder, Slootbeestjes ontdekken, PolderKolder, Speurtochten, Djembé of Polderdrum op veevoedervaten.

Op pad met de Polderwachter:

  • Een leerzame excursie door de polder van het Groene Hart. Onze Polderwachter weet veel te vertellen over de natuur, de geschiedenis en het ontstaan van het gebied. Hoe kun je zien hoe de kwaliteit van het water in de sloten is, waarom zijn er houtkades, welke vogels zijn er en hoe zijn ze te herkennen? 

Actief in de Polder:

  • boerengolf: een spel tussen de koeien in de wei. 

  • pretsteppen: een steptocht met vragen en opdrachten. 

  • boerenspellen: diverse agrarische spellen of boerenbowlen in de boomgaard.

Vul uw eigen inhoud in.

Vul uw eigen inhoud in.

Vul uw eigen inhoud in.

Vul uw eigen inhoud in.