Boerengolf

Boerengolf is de boerenvariant op het reguliere golfspel waarbij een boerengolfbaan met 10 holes in zo min mogelijk slagen moet worden afgelegd. 

Boerengolf wordt gespeeld in de weilanden tussen de koeien, schapen, paarden en geiten. Het is ontspannend, gezellig, team bevorderend en geeft heel veel lol. Voor u het spel gaat spelen krijgt u van ons uitleg over de spelregels en de veiligheid van het spel. 

Duur:  2 uur

Kosten: € 10,00 per persoon

             €   6,00 per kind tot en met 12 jaar

boerengolfshow

Hoe speel je Boerengolf?

Op de Boerengolf baan spelen drie groepen tegen elkaar. Groep 1 slaat de bal vanaf het afslag punt en vervolgens groep 2 en 3. De bal die dan het verst van de put (hole) verwijderd is, is vervolgens aan slag. De bal mag altijd een clublengte verplaatst worden, maar nooit zo dat de bal dichter bij de put (hole) komt. De drie groepen lopen zo gezamenlijk de holes, gedurende de hele duur van het spel. Binnen een groep slaat men om de beurt. Een hole is gemaakt als de bal in de emmer of kuiltje is geslagen. Vervolgens haalt u de bal uit de emmer en legt hem 4 meter in de richting van de volgende hole en begint weer te slaan. Zo loopt u  de hele baan. Op het wedstrijdformulier worden de namen van de groepsleden ingevuld. Bij de nummers 1 t/m 10 worden het aantal slagen bijgehouden, per hole, middels turven. De groep met het minste aantal slagen heeft gewonnen. Een boerengolfbaan bestaat uit 10 holes met een lengte van gemiddeld meer dan 200 meter per hole. Een hole bestaat uit een afslagpunt en het eindpunt, 'de put' (hole), een emmer ingegraven of kuiltje met een genummerde vlag erbij. De put (hole) is het begin voor de volgende hole. De oppervlakte van de boerengolfbaan is zeker 8 ha. of meer.

Jeu de Boer is lid van de VBG

Per 1 januari 2006 is de Vereniging van Boerengolfbaaneigenaren opgericht, de VBG.
De VBG heeft als leden de exploitanten van boerengolfbanen zoals ze vermeld staan op de site 
www.boerengolf.nl  onder pagina boerengolfbanen. Deze VBG heeft als doel het behartigen van de belangen van de exploitanten van Boerengolfbanen in Nederland. Het bevorderen van de naamsbekendheid, het bevorderen van uniformiteit in regels, presentatie en spel/sportmateriaal. 

Vul uw eigen inhoud in.

Vul uw eigen inhoud in.

Vul uw eigen inhoud in.

Vul uw eigen inhoud in.