Kloten langs de Sloten

Kloten langs de Sloten is een folkloristisch eeuwenoud Hollands balspel langs de poldersloten. Met knoerten van houten ballen, een klootkrabber en klootzwabber en een puzzeltocht met vragen en ludieke opdrachten. Kloten langs de sloten is een teamspel. Het team dat de kloot in zo min mogelijk beurten langs de sloten werpt, de klootkrabber en klootzwabber nog droog heeft weten te houden en zoveel mogelijk vragen en opdrachten goed heeft, is de winnaar.

Duur:  een dagdeel = ca. 4 uur

Kosten € 10,00 per persoon

U gaat tijdens dit spel naar het Spookverlaat. U moet zich voorstellen dat dit gebied vroeger bestond uit een enkel boerderijtje en hier en daar een molen ver afgelegen van het dorp en de Rijndijk. U komt tijdens deze tocht van alles te weten over de angsten en het ‘bijgeloof’ van de mensen van toen. Denk daarbij aan het Galgenveld, de zwarte dood, de legende van het Spookverlaat en van de lugubere moord waar men tot in de verre omtrek over sprak.

Komt de angst  voort uit de legende van Frederik en Amalia? Of was het hekserij en bijgeloof waar de mensen doodsbang voor waren? Ga er maar eens heen op een doodstille maannacht of op een storm bewogen herfstavond, dan kunt u misschien zelf ervaren of de ongeziene krachten ook tot u spreken. Alles wijst erop dat de magie duimendik op dit gebied ligt.  Gelukkig is het tussen zonsopgang en zonsondergang een veilig en mooi natuurgebied.

Wij verzorgen ook lunchtasjes om mee te nemen. Halverwege de tocht is een hengelaars café met terras aan het water. Wij informeren graag naar de openingstijden voor u.

Arrangementen

1. Klotsen & Kloten (vanaf 10 personen tot maximaal 30 personen)

  • De kleurrijke dienbladen met koffie, thee en een Hazerswoutje staan voor u klaar. 
  • Daarna stapt u in een streekeigen platbodem voor ‘de schouwtocht’ en vaart u langs twee molens en door twee sluizen naar het vaardorp het Rietveld. 
  • Bij theetuin het Woutje aan het water pauzeert u met een drankje en hapje. 
  • Vanaf de theetuin speelt u het spel ‘Kloten langs de sloten’ met de klootkrabber en klootzwabber, vragen en opdrachten dwars door het poldergebied terug naar Jeu de Boer.

Duur: 1 dagdeel                                            € 37,00 per persoon

2. Kicken & Klotsen (vanaf 10 personen tot maximaal 30 personen)

  • Wij ontvangen u met koffie, thee en een Hazerswoutje in de Knoejerie of op het terras. 
  • De knalrode kickbikesteppen staan voor u klaar. 
  • U stept een puzzeltocht door twee natuurgebieden, het Spookverlaat en het Rietveld. 
  • U arriveert in de theetuin waar u een drankje geserveerd krijgt. 
  • Met een schouw vaart u terug door het mooie Rietveld. 
  • In dit poldergebied geniet u van de vragen en het prachtige natuurschoon.


Duur: 1 dagdeel                                                        € 42,00 per persoon

Vul uw eigen inhoud in.

Vul uw eigen inhoud in.

Vul uw eigen inhoud in.

Vul uw eigen inhoud in.