De boer op

Onder leiding van onze ‘polderwachter’ kunt u in groepsverband (vanaf 10 personen) een wandeling, fiets- of vaartocht maken door het boerenlandschap en natuurgebied. U komt langs houtkades en boezemoevers, langs oude molens en door het Spookverlaat of het vaardorp ’t Rietveld. 

Tijdens de wandeling, fiets- of vaartocht maakt u kennis met het typische boerenpolderlandschap en de unieke geschiedenis van Vaardorp 't Rietveld. Natuurlijk worden de kleinere dieren, weidevogels en de verscheidenheid aan bloemen en planten niet vergeten. De Polderwandeling en/of Schouwtocht is voor iedereen een manier om lekker in de buitenlucht te genieten van alles wat leeft, groeit en bloeit.

Arrangementen ”De Boer op”   

                                                                 

1. Wandelen met de Polderwachter 

Onze polderwachter weet net als zijn verre voorgangers, de waarsmannen, heel veel van het gebied. Hij kent de sloten, herkent veel planten en vogels. Kan ook prachtige verhalen vertellen vanuit de geschiedenis van het gebied. Laat je meevoeren en geniet ondertussen van de rust en de ruimte. 

Duur: minimaal 2 uur


2. Wandelen met de Polderwachter en vaartocht 

Onze polderwachter vertelt alles over het gebied en de geschiedenis. De schipper neemt u diep mee door en uit het vaardorp. Genieten! 

Duur: 4 uur


3. Varen met de schipper en terug met de polderwachter 

Een klein stukje wandelen naar de schouw (platbodem). Instappen en heerlijk genieten op het water. Door de sluis, u zakt 1,5 meter. Door vaardorp ’t Rietveld naar de Theetuin. Een drankje op het terras. En dan een prachtige wandeling onder begeleiding van de polderwachter. 

Duur: 4 uur


4. Fietsen met de polderwachter 

Heerlijk ontspannen fietsen, genieten van de omgeving, af en toe stoppen om te luisteren naar de verhalen van de polderwachter. 

Duur: minimaal 2 uur

Vul uw eigen inhoud in.

Vul uw eigen inhoud in.

Vul uw eigen inhoud in.

Vul uw eigen inhoud in.