De boer op

Onderleiding van onze ‘polderwachter’ kunt u in groepsverband een wandeling, fiets- of vaartocht maken door het boerenlandschap en natuurgebied. U komt langs houtkades en boezemoevers, langs oude molens en door het Spookverlaat of het vaardorp ’t Rietveld. 

Tijdens de wandeling, fiets- of vaartocht maakt u kennis met het typische boerenpolderlandschap en de unieke geschiedenis van vaardorp 't Rietveld. Natuurlijk worden de kleinere dieren, weide vogels en de verscheidenheid aan bloemen en planten niet vergeten. De Polderwandeling of Schouwtocht is voor iedereen een manier om lekker in de buitenlucht te genieten van alles wat leeft, groeit en bloeit.

Arrangementen ”De Boer op”                                                                    

1. Wandelen met de Polderwachter Onze polderwachter weet net als zijn verre voorgangers, de waarsmannen, heel veel van het gebied. Hij kent de sloten, herkent veel planten en vogels. Kan ook prachtige verhalen vertellen vanuit de geschiedenis van het gebied. Laat je meevoeren en geniet ondertussen van de rust en de ruimte. 

2. Wandelen met de Polderwachter met boerderijrondleiding Onze polderwachter laat u van de natuur genieten. Maar hoe stond/staat de boer in zijn omgeving? In overleg rondleiding op Jeu de Boer of bij een melkveeboerderij.

3. Wandelen met de Polderwachter met boerderij rondleiding en vaartocht Onze polderwachter vertelt alles over het polderpeil. Hoe hoog staat de zee, of hoever staan we eigenlijk onder water?  De polderwachter neemt u diep mee het vaardorp in. Genieten! 

4. Steppen, boerderijrondleiding en terug op de step Sportief en genieten! Langs de sluis, neem gerust een kijkje en verbaas je over het niveau-verschil. Uitrusten bij de boer. Kun je eindelijk te weten komen waar de melk vandaan komt. In de winkel is boerenkaas te koop. Terug is een makkie. 

5. Varen met de schipper, boerderij rondleiding, terug met de polderwachter Een klein stukje wandelen naar de schouw (platbodem). Instappen en heerlijk genieten op het water. Door de sluis, u zakt 1,5 meter. Door vaardorp ’t Rietveld naar de boerderij. Een drankje op het terras. De boer vertelt zijn verhaal. En dan een prachtige wandeling onder begeleiding van de polderwachter. 

6. Fietsen met de polderwachter, boerderij rondleiding en terug op de fiets. Heerlijk ontspannen fietsen, genieten van de omgeving, af en toe stoppen om te luisteren naar de verhalen van de polderwachter. Uiteindelijk belanden we op de boerderij waar we alles te horen en te zien krijgen over het boerenleven. Na afloop nog een klein eindje terug fietsen naar Jeu de Boer.

Vul uw eigen inhoud in.

Vul uw eigen inhoud in.

Vul uw eigen inhoud in.

Vul uw eigen inhoud in.